Euroopa Komisjon leevendas katkupiirkondade sigade tapmise nõudeid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) ettepanekul kinnitas ­Euroopa Komisjon rakendusotsuse muudatuse, mille kohaselt tohib III tsoonist pärit sigu tappa ka samal päeval, kui tapetakse tsooniväliseid sigu. Varem ­tuli III tsoonist pärinevaid sigu tappa eraldi päeval.

Sigu tohib tappa päeva lõpul, kui pärast neid teisi sigu enam ei tapeta. Endiselt tohivad III tsoonist pärit sigu tappa ainult tapamajad, kel on selleks luba. Rakendusotsuse muudatusega antava erisuse saamiseks peab ettevõte oma tegevuse korraldama viisil, mis tagab nii ­tapmisele saabuvate sigade kui ka neilt pärinevate saaduste ­eraldatuse, ning sellisele ­töö­korraldusele saama ka VTA ­heakskiidu. 

“Koostöös lihakäitlejatega oleme leidnud võimaluse sigade Aafrika katku piirangute leevendamiseks. Pärast mitut kuud läbirääkimisi saime Eesti seakasvatajatele soodsa lahenduse,” ütles VTA peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles