Sakslased tahavad meiega sõprust jätkata. Meie nendega samuti

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm (keskel) koos   sõprussuhteid väsimatult vedanud Karl-Heinz Appeliga (esiplaanil) ja tema mantlipärija André Jaguschiga.
Lääne-Viru maavanem Marko Torm (keskel) koos sõprussuhteid väsimatult vedanud Karl-Heinz Appeliga (esiplaanil) ja tema mantlipärija André Jaguschiga. Foto: Kristel Kitsing

Üle veerandsaja aasta Lääne-Virumaaga sõprust arendanud sakslased Plöni kreisist muretsevad, mis saab suhetest, kui maavalitsused kaovad. Maavanem Marko Torm rahustas neid, et maakonnad jäävad ju alles.

Lääne-Viru maavanem Marko Torm naasis äsja Põhja-Saksamaalt, kus Plöni kreisi juhtidega, samuti sõprusühingu liikmetega arutleti suhete tuleviku üle. 1990. aasta aprillis läänevirulastega kontakti loonud, lugematul hulgal meile abisaadetisi organiseerinud ja aastaid sõprusühingut vedanud Karl-Heinz Appel tundis muret, et kui Eestis maavalitsused kaovad, kuidas siis suhteid edasi korraldada.

Lääne-Virumaa ja Plöni sõpruslepingus on kirjas, et suhted on sõlmitud kahe maakonna, mitte maavalitsuse vahel.
Lääne-Virumaa ja Plöni sõpruslepingus on kirjas, et suhted on sõlmitud kahe maakonna, mitte maavalitsuse vahel. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles