Tugev Eesti ja jõukas rahvas

Hanno Pevkur
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur.
Reformierakonna esimees Hanno Pevkur. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tuleval aastal saab Eesti vabariik 100-aastaseks. Mitte kõik need 100 aastat ei ole Eesti olnud edukas ega vaba riik nagu täna. Oma iseolemisele ja heaolule oleme saanud vundamenti laduda kõigest mõnikümmend aastat. Tänapäeva Eesti edu aluseks on lihtne läbipaistev maksusüsteem, maailma parimate hulka kuuluv hariduskorraldus ja hea kaitsevõime. Oleme koos üles ehitanud tugeva Eesti.

Samas kohtame üha enam suhtumist, et kogu see raske tööga saavutatu ei olegi nii oluline. Praegust rapsivat valitsust nimetavad ettevõtjad ja majanduseksperdid vastutustundetuks. Kuus uut maksu, eelarve defitsiit, reservide ärakulutamine, uued laenud, räpakas õigusloome.

Eri nurga alt ja eri rõhuasetustega on valitsuse sellist tegevust kritiseerinud pea kõik, kes üldse etteheiteid õigustatud tegema – Eesti Pank, eelarvenõukogu, õiguskantsler, kaubandus- ja tööstuskoda, tööandjate keskliit jt. Nii arvab ka reformierakond. Praegune valitsemine nõrgestab Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles