PPA saadab inimestele teavitusi kõikide dokumentide kehtivusaja lõppemisest

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA teenindussaal.
PPA teenindussaal. Foto: Meelis Meilbaum

Alates sellest nädalast saadab Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) meeldetuletuse kõikide dokumendiliikide kehtivusaja lõppemisest. Seni saadeti teavitusi vaid ID-kaardi aegumise kohta. 

Tänavu veebruaris käivitus pilootprojekt, millega hakati saatma vastavaid teavitusi ID-kaartide aegumise kohta. PPA identiteedi ja staatuse büroo peaekspert Marit Abrami sõnul võeti uuendus väga hästi vastu. "Järgnes töö selle nimel, et edaspidi saaks inimesed meeldetuletusi ka kõikide teiste dokumendiliikide kehtivusaja lõppemisest ning sellest nädalast on see edukalt tööle hakanud," ütles Abram.

Teisipäevast tööle hakanud uus lahendus saadab vastava info ka Eesti kodaniku passi, pagulase reisidokumendi, välismaalase passi, elamisloakaardi, meremehe teenistusraamatu, meresõidutunnistuse, ajutise reisidokumendi ning digitaalse isikutunnistuse lõppemise kohta.

Teavitus saadetakse inimestele 90 päeva enne dokumendi kehtivusaja lõppu, mis peaks andma piisavalt aega sellele reageerimiseks, kuna uut dokumenti soovitab PPA taotlema hakata vähemalt 30 päeva enne vana kehtivusaja lõppemist. Meeldetuletus saadetakse dokumendi kasutaja eesti.ee elektronpostiaadressile ja et teavitus kindlasti adressaadini jõuaks, peaks eesti.ee meiliaadress olema suunatud postkasti, mida reaalselt kasutatakse.

Kuna käesoleval aastal aegub võrreldes varasemate aastatega suurem hulk dokumente, palub PPA kindlasti tulla oma dokumenti taotlema õigel ajal. Samuti soovitame ID-kaartide mugavaks taotlemiseks e-taotluskeskkonda aadressil etaotlus.politsei.ee.

Tänavu esimesel poolaastal andis PPA välja 287 355 erinevat dokumenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles