Rakverlanna käis Chicagos Lionsi liikumise suurt juubelit tähistamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvi Kool (paremalt teine) Chicago paraadil.
Valvi Kool (paremalt teine) Chicago paraadil. Foto: Erakogu

Juba 100 aastat tagasi loodi Chicagos rahvusvaheline Lions-klubide organisatsioon, mille eesmärk on nälja leevendamine, pimedate abistamine ja noortega tegelemine. Suurt juubelit tähistati Chicagos maailmakongressiga, kus oli esindatud ka Eesti delegatsioon. Kolmekümnest inimesest koosnevasse delegatsiooni kuulus Rakverest pärit Valvi Kool.

Kool kirjeldab uhkusega seda suurejoonelist ettevõtmist. “Avaüritusena toimus lion’ite paraad läbi Chicago linna. Igal aastal on see väga muljetavaldav rahvarohkuse ja värvikirevusega,” rääkis Valvi Kool. Esindatud olid lion’id üle kogu maailma, paraadist võttis osa üle ­30 000 “lõvi”.

Neljal päeval enne maailmakongressi koolitati kubernere. Kuberner on kindla piirkonna koordinaator, kes peab ühendust teiste Lions-klubidega. Viimasel päeval andis vande ligi 700 uut kuberneri, Eesti piirkonna uueks kuberneriks sai Ragnar Lõivukene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles