Pullidresseerija sügab kartmatult pooleteisetonnist looma

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Tamm teab, et hiiglasliku lojusega ei maksa heast peast ninapidi kokku minna: looma tuleb osata lugeda ja käituda samamoodi nagu kariloom.
Rene Tamm teab, et hiiglasliku lojusega ei maksa heast peast ninapidi kokku minna: looma tuleb osata lugeda ja käituda samamoodi nagu kariloom. Foto: Agnes Aus

Veistega sina peal Rene Tamm astub karjamaal julgelt ligi pooleteisetonnisele pullile ja võib temaga ka mööda Tartu linna jalutada, loom kõigest näpujämeduse nööri otsas.

Praegu Voore Farmis lihaveiste eest hoolitsev, üle kümne aasta koeri hammustama õpetanud ehk kaitsekoolitusel varrukamehe tööd teinud Rene Tamm jõudis pullide dresseerimiseni tänu saksa lambakoerte õpetamise kogemusele.

“Instinktikäitumine on nii veistel, koertel kui ka inimestel ühesugune. Sa pead oskama seda lihtsalt lugeda ja hinnanguid anda, kuhumaani minna võib,” teab Tamm kõneleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles