Prantsuse sõdurid teevad Võsule spordidessandi

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südasuve Maraton toob nädala pärast Võsul starti ligi poolteisttuhat jooksusõpra.
Südasuve Maraton toob nädala pärast Võsul starti ligi poolteisttuhat jooksusõpra. Foto: Ain Liiva

Neljandat aastat Võsul korraldatav Viking Line´i Südasuve Maraton toob nädala pärast, 22. juulil kolmele erineva pikkusega distantsi starti kokku ligi poolteist tuhat jooksusõpra ja lihtsalt liikumist nautivat inimest.

Põhijooksuks on 42,195 km pikk maraton. Lisaks sellele saavad soovijad oma võimed proovile panna 21,1 km pikas poolmaratonis ja 7,7 km jooksus. Viimase puhul on võimalik valida nii ajavõtuga kui ka ajavõtuta distants.

Oma võistlus, Mõmmijooks, on traditsiooniliselt erinevas vanuses lastele. Tõsi, jooksupäeva hommikul kohapeal saab sinna kirja panna üksnes vabade kohtade olemasolu korral.

"Virumaa üks suurimaid harrastusspordi sündmusi Võsul on võistlejate seas au sees ja armastatud paljuski tänu kaunile toimumiskohale. Samuti annavad kõvasti juurde lauge ja lihtsalt läbitav rada ning distantsid erinevatele võimekustele,“ rääkis Südasuve Maratoni meeskonnajuht Marko Torm ja lisas, et võistluse eelmise aasta osalejad hindasid veebiportaali Marathon100 küsitluses jõuproovi enam kui üheksa palliga kümnest. "Meri, kiire rada, hea auhinnalaud, kaunis osalejamedal maratoni ja poolmaratoni distantsi lõpetajatele ning Võsu melu – mida hing veel sooviks.“

Laupäevaõhtuse seisuga on Südasuve Maratoni erinevatele distantsidele registreeritud peaaegu 1100 osalejat. Kirja saab panna võistluse kodulehel veel loetud päevad, kuni 19. juuli õhtuni või kuni kohti jätkub.

Kodumaiste jooksjate kõrval oodatakse starti hulgaliselt välisvõistlejaid, kellest arvukaima seltskonna moodustavad Prantsusmaa lipu all võistlevad sõjaväelased. Nimelt registreerusid Südasuve Maratonile 1. jalaväebrigaadi alla kuuluvad 30 Prantsuse üksuse sõdurit, kelle hulgas on nii maratoni, poolmaratoni kui ka lühema jooksumaa jalge alla võtjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles