Harri Kullas võidutses Kiviõlis

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas Kiviõlis kihutamas.
Harri Kullas Kiviõlis kihutamas. Foto: Rauno Kais

Täna toimus Addinol Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmanda etapi avapäev, kus võisteldi ainult sooloklassides.

Sarnaselt eelmistele etappidele oli stardis enamik Eesti tippsõitjatest, kellega oli konkureerima tulnud ka Honda tehasetiimi sõitja, venelane Evgeny Bobryshev, kes võistles ka nädala keskel toimunud Sõmerpalu staadionikrossil.

MX1 klassis juhtis avasõidu enamiku distantsist Tanel Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK). Kvalifikatsiooni kiireim Bobryshev oli alguses korra teisel kohal, kuid siis möödus temast Harri Kullas (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ning mõnda aega sõideti samas järjestuses, seejärel lükkas venelane teise käigu sisse ning möödus esmalt Kullasest ning mõned ringid enne lõppu ka Leokist.

Teise sõidu stardikurvis sõitis Bobryshev aga kokku kaasmaalase Viacheslav Golovkiniga (KTM) ja langes viimaseks. Sõidu liidriks asus seekord Kullas, keda seirasid väikeste vahedega Leok ja avasõidu stardis kukkunud, kuid end lõpuks neljandaks sõitnud Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing). Bobryshev tegi aga marulist tempot ning möödus järjest ees sõitnud konkurentidest ja lõpuks mõni ring enne lõppu ka Kullasest. Sõidu esikolmiku moodustasid seega Evgeny Bobryshev, Väike-Maarja juurtega Harri Kullas ja Tanel Leok. Sama seis oli ka kahe sõidu kokkuvõttes.

MX2 klassi avasõidus heitlesid terve sõidu esikohale Tanel Leok ja kvalifikatsiooni kiireim Harri Kullas. Noored mehed sõitsid väikse vahega sõidu stardist ruudulise lipu langemiseni ning Leoki edu klubikaaslase ees oli napp sekund. Kolmandaks sõitis end terve sõidu samal kohal kihutanud ja Sõmerpalu Motoklubile kolmikvõidu kindlustanud Aigar Leok (Yamaha).

Teises sõidus haaras Kullas aga kohe liidrikoha, tegi Tanel Leokiga vahe sisse ning esikohta enam ei loovutanud.

Parimad selgitati välja veel kuues võistlusklassis.

Homme on Kiviõlis rajal kolme- ja neljarattalised masinaklassid, kus quad`idel võistlevad ka hiljuti Euroopa meistrivõistluste etapi võitnud Kevin Saar ja teised Team Estonia sõitjad, kes tulid eelmisel aastal Rahvuste krossil poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles