Juhtkiri: oma või võõras moos?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Suveüritustel on seltskonnas ilmselt üks kohustuslik jututeema tänavune erakordselt jahe ja niru suvi ning tõsiasi, et marjad ei küpse ning viljad ei valmi. Kui aga pole midagi aiast võtta, ei ole ka midagi talveks purki pista.

Muidugi saab alati turult osta, aga defitsiitne kraam maksab seal nii kõrget hinda, et kui tooraine maksumus ja töö hind lõpuks kokku lüüa, on moosipurk kulla hinnas. Liiati, et hoidistamisel mängib peale aiasaaduste hinna rolli ka aeg.

Purkide ja pudelite pesemine, marjade-aedviljade ettevalmistamine, keetmine, purkide kaanetamine ja siltide kleepimine on väga ajamahukad tegevused. Aeg maksab tänapäeval palju ja seepärast ka paljud ei hoidista. Samas on perekondi, mille mitu põlvkonda saavad kokku ja hakkavad hoidistama, see on traditsioon ja seda võetakse kui kasulikult aja veetmist ning raha ei mängi siin rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles