Avatud talusid aitavad leida kaks tasuta nutirakendust

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev.
Avatud talude päev. Foto: Kasper Mäe

23. juulil toimuval avatud talude päeval osalevaid talusid aitavad leida nutirakendused LiveTeam ja Navicup.

"Avatud talude päeval ootavad külla rekordiliselt ligi 280 talupidamist ja põllumajandustootjat," ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist.

"Selleks et avatud talusid veelgi lihtsamalt üles leida, saab valida kahe tasuta nutirakenduse vahel."

"Mobiilirakenduse abil saavad osalejad lasta ennast soovitud kohta juhatada," lisas Lillemäe.

"Eestimaine nutitelefoni äpp LiveTeam võimaldab orienteeruda talust talusse ning sama ajal sõpradega mugavalt suhelda ja infot jagada, Navicupi kaudu saab lisaks statistikat, kus ja kui palju rahvast käinud on."

Avatud taludesse aitavad kohale jõuda ka tasuta bussid.

23. juulil väljub Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja Rakverest üheksa bussi, kus kokku on istekohti 450 inimesele. Veel on viimaseid tasuta kohti bussidele Lääne-Virumaal ja Viljandimaal. 

Kes tahab avatud talusid paberkaardilt otsida, leiab need Olerexi ja Alexela suurematest tanklapoodidest ning Rimi lettidest "Talu toidab".

23. juulil on kolmas üleeestiline avatud talude päev, kus osaleb ligi 280 talu ja põllumajandustootmist. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, tänapäevast põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja kohalikke tooteid kaasa osta.

Lääne-Virumaal avab uksed 19 talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles