Sillamäel lastiti hiigeltankerit

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Front Ull.
Tanker Front Ull. Foto: Ago Gaškov

Sillamäe sadamas lastiti hiljuti suurimat laeva, mis seni seda sadamat külastanud. Tanker Front Ull võib peale võtta kuni 150 000 tonni kaupa. Hiigelsuured tankerid satuvad Soome lahele harva, kuigi Tallinna ­sadamas on olnud ka laevu, mis võtavad peale 250 000 kuni 300 000 tonni kaupa.

Sillamäe sadamas seisis kõrvuti kaks tankerit. Üks neist võtab peale 5000 tonni kaupa, teine 30 korda rohkem. Vahe nagu heeringal ja hail. Hiigeltanker Front Ull on vette lastud kolm aastat tagasi. Laev sõidab Marshalli saarte lipu all ja korjab naftasaadusi peale mitmest sadamast. Esiteks pole Eestis korraga nii palju kaupa, et selle hiiglasliku laeva mahutid ühekorraga täis saaks. Ja teiseks ei mahu Taani väinadest väga suured täislastis laevad läbi.

Täis lastitakse hiidtankerid Rotterdamis või Hamburgis ja siis jäävad need ootama kauba omanike korraldusi. Laevad lossitakse seal, kus kaup kõige soodsamalt maha müüa õnnestub. Seega ei tea isegi kapten, millises sadamas laev oma reisi lõpetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles