Märt Metsjõe: kuus aastat olen unistanud saada rahvusvaheliseks töötuukriks (1)

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Metsjõe.
Märt Metsjõe. Foto: Erakogu

Märt Metsjõe jõudis oma suure unistuseni 1. juulil. Ta lõpetas tuukrikooli Norwegian School of Commercial Diving. Märt räägib lähemalt oma õpingutest ja tuukri huvitavast igapäevaelust.

Rääkige lähemalt endast. Kust te pärit olete?

Pärit olen siitsamast lähedalt, Huljalt. Koolis käisin ma Kadrina keskkoolis. Pärast seda läksin mereväkke aega teenima. Mereväkke läksingi selle mõttega, et ehk saaks kandideerida tuukriüksusesse ja proovida tuukriks saada. Siis täpselt nii läkski: ajateenistuse ajal tegin tuukrikatsed ja pärast ajateenistust läksin tuukrigruppi teenima. Seal olin neli ja pool aastat, kolm aastat töötasin miinituukrina, tegin miine kohapeal kahjutuks või transportisin neid eemale. Peale seda käisin vennaga natuke aega Austraalias ringi, tahtsime saada pärlisukeldujaks. Austraalias on vee all pärlifarmid, kus karbid toodavad enda ümber pärlit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles