Koledad garaažid kaovad enne talve linnapildist

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki tänava garaažid pole kellegi omad ning linn lammutab need sügisel, et teha ruumi kavandatavale elamurajoonile.
Lennuki tänava garaažid pole kellegi omad ning linn lammutab need sügisel, et teha ruumi kavandatavale elamurajoonile. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavalitsus sai keskkonnainvesteeringute keskuselt toetust, et lammutada Lennuki tänaval asuvad vanad ja osaliselt lagunenud garaažid.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop selgitas, et garaažid on praeguses mõistes ebaseaduslikud ehitised, mis ei ole üheski registris ega kuulu kellelegi. Garaažid on kasutusele võetud pärast Nõukogude armee lahkumist.

“Lennuki tänav kuulus sõjaväeosa alla, mille territoorium, kuhu tsiviilisikuid ei lastud, algas raudteeülesõidu juurest. Sealsetes majades elasid sõjaväelased. Pärast armee väljumist toimus linnas erastamine ja sealset ala hakati korrastama,” rääkis abilinnapea. Inimesed said garaaže kasutada, kuid ühtegi legaalset omandamist seal olnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles