Politsei huvitav kuriteokäsitlus (3)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrinas rüüstati sõiduautot.
Kadrinas rüüstati sõiduautot. Foto: Kaader ohvri tehtud videost

Teisipäeval teatati politseile, et Kadrinas Nooruse tänavale pargitud sõiduautol Audi on lõhutud tagumine aknaklaas ning varastatud tagatuli, rooliots, õõtshoob, tulekustuti ja lotopilet. Omaniku hinnangul on vargusega tekitatud kahju 130 ja lõhkumisega tekitatud kahju 200 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja vastu.

Miks väärteomenetlust? Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall selgitas, et kui vargusega tekitatud kahju jääb alla 200 euro, alustatakse väärteomenetlust. Kui kahju on suurem kui 200 eurot, siis kriminaalmenetlust.

Vara lõhkumise või kahjustamise puhul alustatakse kriminaalmenetlust, kui kahju ületab 4000 eurot. Väiksema kahju tekitamise korral alustatakse väärteomenetlust.

“Antud juhul jäi varastatud esemete väärtus alla 200 euro ja lõhkumisega tekitatud kahju alla 4000 euro, mistõttu alustati väärteomenetlust,” sedastas Kerttu Krall.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles