Sõmeru noored said jõel sõitmiseks kaks kanuud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõe puhastamine – kahest vanast kanuust tehti parv, mis hõlbustas okste lõikust. Peagi saab sõita uute kanuudega.
Jõe puhastamine – kahest vanast kanuust tehti parv, mis hõlbustas okste lõikust. Peagi saab sõita uute kanuudega. Foto: Piret Laidroo

Sõmeru noortetoa noored esitasid ideede projektikonkursile “Nopi üles!” oma plaani Sõmerul uue ajaveetmisvõimaluse loomiseks. Nimelt tekkis noorsootöötaja Mirell Sallil mõte hankida paar kanuud, et noored saaksid nendega Sõmeru jõel sõita.

Projekt nägi ette ka Sõmeru jõe puhastamist. “Väga lihtne ei olnud noori jõge puhastama saada, aga kolm olid valmis tulema,” tunnistas Mirell Sall. 

Varakevadel kaardistati Sõmeru jõe äärsel matkal kõik vette kukkunud puud ja vaba veevoolu takistavad tegurid alates Sõmeru alevikust kuni viie ja poole kilomeetri kaugusel asuva Aluvere raudteesillani välja. Mai alguses käisid Ubja noored läbi jõeääre Aluvere raudteesillast kuni paigani, kus Sõmeru jõgi suubub Selja jõkke. “Jõe puhastamiseks tehti kahest vanast kanuust parv, mille abil sai rinnuni vees olles oksi saagida. Suureks abiks olid Kaido Hein ja valla noorsootööspetsialist Piret Laidroo,” rääkis Mirell Sall. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles