Jooksumaraton toob Võsule liikluspiirangud

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südasuve Maratoni radade skeem.
Südasuve Maratoni radade skeem. Foto: MTÜ Rakvere Maraton

Laupäeval Võsul ja selle ümbruskonnas toimuva Südasuve Maratoni tõttu on seal mootorsõidukite liiklus piiratud.

Võsu alevik on ajavahemikul kella 8–14 kogu ulatuses mootorsõidukitega liiklemiseks suletud, asulat ümbritsevatel teedel on samal ajal liikumiskiirus 50 km/h.

Rohkem kui 1300 osalejaga rahvaspordiürituse marsruudile jäävad Võsu piirkonnas Mere ja Tõusu tänav, Rakvere tee ning Käsmu tee. Korraldajate teatel on kõigil teeületuskohtadel helkurveste kandvad liikluse reguleerijad. Maanteel (Rakvere – Käsmu tee ristmik ning Loksa – Võsu tee ristmik) on reguleerivad liiklust G4S turvatöötajad.

Ligipääs tagatakse operatiiv- ja ühissõidukitele. Ühissõidukite puhul tuleb arvestada võimalike ooteaegadega.

Võistluse korraldajad paluvad mõistvat suhtumist ja tähelepanu liikluses. Võimalikud ajutised ebamugavused on tingitud eelkõige võistlusel osalevate inimeste ohutuse tagamisega.

Südasuve Maratoni võistluskeskus paikneb Võsul Vihula vallamaja saalis aadressil Mere tänav 6. Hoone ees on võistluse stardi- ja finišiala.

Võistlejatel on mugavam Võsule saabuda oma sõidukiga. Rakvere poolt lähenejatel soovitatakse parkimiseks kasutada mereäärset suurt parklat, spordihoone parklat ja Vergi teed. Tallinna-poolsel sissesõidul on parem parkida asulas tee ääres (Eha tänavast kuni Käsmu ristmikuni). Parkimiseks soovitatakse varuda aega ja kannatlikku meelt.

Kõikidel ülejäänud Võsu külastajatel palutakse võistluspäeval siseneda Võsule Tallinna/Käsmu poolt.

Maratonidistantsi start antakse laupäeval kell 9, poolmaratoni distantsile lähetatakse jooksjad kell 10.30 ning 7,7 kilomeetrile startijad lastakse rajale kell 11 ja kell 11.15. Parimate autasutamine on samas kell 13. Lastejooksud toimuvad võistluskeskuse ees pehmel pinnasel algusega kell 13.30.

Ürituse korraldamine on ametiasutustega kooskõlastatud. Tegutsemise aluseks on Vihula vallavalitsuse väljastatud avaliku ürituse korraldamise luba. Liikluskorraldusskeemi viib ellu Signaal Rakvere OÜ.

Võistlejatele pakuvad lihtsamate vigastuste ja terviserikete korral abi Jõgevamaa Punase Risti töötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles