Väike-Maarja keskosa muutub tundmatuseni

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja.
Väike-Maarja. Foto: Meelis Meilbaum

Peagi alustatakse Väike-Maarja aleviku keskosa ümberkujundamisega, mille käigus saab uue ilme aleviku keskväljak, kuhu paigaldatakse oma aja vägevaima jõumehe Georg Lurichi skulptuur.

Et Georg Lurichi monument ja keskväljak moodustaksid terviku, tuleb muuta esindusväljaku üldist väljanägemist. Keskväljak kujundatakse ümber tulevase Lurichi kuju nii, et oleks arvestatud vallavalitsuse hoone proportsioone ja see sobiks ajalooliste hoonetega aleviku keskosas.

Keskväljaku ala piiritletakse ja muudetakse ainult jalakäijatele kasutatavaks, ümber korraldatakse ka parkimine. Väljakule tuleb astmeline istumispaik ning selle alla jalgrattaparkla ja avalikud tualetid. “Tihti arvatakse, et keskväljak on vaid vallavalitsuseesine plats, tegelikult on ala oluliselt suurem,” ütles Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles