Viru-Jaagupis ärkavad ellu olnud ajad (1)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Klammer on võtnud istet mõisahärra töölaua taga. Telefon on paraku tumm ja keegi talle ei vasta.
Indrek Klammer on võtnud istet mõisahärra töölaua taga. Telefon on paraku tumm ja keegi talle ei vasta. Foto: Meelis Meilbaum

Suurpõllumees ja vanavarahuviline Indrek Klammer on Viru-Jaagupi külalistemaja teisele korrusele  taasloonud omaaegse sovhoosidirektori Heino Kallaste kabineti ning vastukaaluks sellele rajab ta kõrvalruumi mõisahärra töötoa.

Lauad-toolid, mis direktori kabinetis, on omal ajal teeninud kurikuulsat Vinni näidissovhoostehnikumi (NST) juhti Heino Kallastet. “See komplekt oli Vinnis Kallaste kabinetis, ja kui ta sai uue mööbli, siis toodi see siia Viru-Jaagupi osakonna juhataja kabinetti,” rääkis Indrek Klammer.

Direktori laua polüesterkate on selle taga istuja parema käe kohalt praguline. “Ei tea ju täpselt, millest see on, aga räägitakse, et Kallaste armastas pidevalt rusikaga lauale virutada,” kõneles Indrek Klammer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles