HKScani juhtkonna sisejuurdlus on lahenduseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soormi (paremal) töökohustustest vabastamise järel sai HKScan Baltikumi üksuse juhiks senine turundusjuht Anne Mere (vasakul).
Teet Soormi (paremal) töökohustustest vabastamise järel sai HKScan Baltikumi üksuse juhiks senine turundusjuht Anne Mere (vasakul). Foto: Andres Haabu / Postimees

Möödunud aasta lõpul lihatööstusfirma HKScan Baltikumi juhtkonna suhtes algatatud sisejuurdlus pole siiani lahendust leidnud.

“Praegu on selline olukord, nagu oli ka kevadel, et uurimine tegelikult veel käib ja pole lõppenud. Lõplikku [sisejuurdluse] tulemust pole veel teada,” rääkis HKScan kommunikatsioonijuht Kerstin Aps.

“Ei tea midagi asjast, et ei ole asjad meil veel lõpetatud, räägime-suhtleme, aga juulis kõik puhkavad,” ütles endine HKScan Baltikumi juht Teet Soorm.

Juunis lõppes ka juhtivtöötajatele määratud konkurentsikeeld. “Konkurentsikeeld sai 20. juuni läbi ja praegu on ilus suveaeg, lihtsalt vaatan siin ja seal ringi ning tunnen elust rõõmu,” rääkis Soorm, kelle sõnul pole ta tuleviku kohta veel otsuseid teinud. “Ma väga ei torma, sest 22 aastat sai töötatud üsna kõvasti ja see ettevõte sai ehitatud selliseks, nagu ta on.”

Soome lihatööstuskontsern HKScan tuvastas möödunud aastal algatatud sisejuurdluses, et ettevõtte Baltikumi juhtkonna liikmed eesotsas ettevõtte juhi Teet Soormiga on süstemaatiliselt toime pannud tõsiseid rikkumisi, kontsern lõpetas juhtkonna endiste liikmetega töösuhted. Kontserni turundusjuht Anne Mere määrati vastutama HKScan Baltikumi tegevuse eest.

Soorm teatas detsembris, et HKScani Baltikumi juhtkond pole HKScani ärihuve kahjustanud ega ühtegi rikkumist toime pannud, vaid on tegutsenud emakontserni majanduslikke huve silmas pidades, kasutoovalt, läbipaistvalt ja omanike eelneval heakskiidul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles