Kaemus: Hallie Ephron “Ära kunagi valeta”

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallie Ephron “Ära kunagi valeta”
Hallie Ephron “Ära kunagi valeta” Foto: Internet

Selles pealkirjas on kõigile tuntud õpetussõna. Ära kunagi valeta, õpetavad vanemad juba väikestele lastele. Õige. Valetada ei tohi. Mitte mingil juhul ei tohi valetada ka politseinikele. Ära valeta. Ära oleta. Ära paku neile infot, mille kohta nad pole küsinud. Kõike, mida ütled, saab kasutada sinu vastu. Sõnade ja koguni faktide väänamises võivad nad olla meistrid. Ja sa ei või ette kujutada, millisesse suppi võivad nad su enda sõnade abil uputada.

Eriti siis, kui kaduma on läinud naine, keda viimati nähti sinu koduhoovis. Ja iseäranis siis, kui sulle hakkab tunduma, et politseinikel võib õigus olla, kui nad väidavad, et selle naise kadumise taga on sinu abikaasa.

Kui võtta arvesse, et teie koduõuel hoovimüügil veidralt käitunud naine oli nii sinu kui ka su mehe keskkoolikaaslane, keda päris haiglaslikult huvitas sinu tippjalgpallurist nüüdne abikaasa, on selge, et asjalood pööravad hulluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles