EKRE esimehe sõnul peaks kapo huvituma kultuuriministri tegevusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Mart Helme sõnul peaks kaitsepolitsei (kapo) huvituma kultuuriminister Indrek Saare tegevusest, sest too kiidab Helme hinnangul heaks “eestivaenuliku propaganda ilmumise maksumaksja rahastatud väljaandes”.

“Kui vabariigi kultuuriministrina tegutseb isik, kes kiidab heaks eestivaenuliku propaganda ilmumise maksumaksja rahastatud väljaandes, siis peaks tema tegevuse vastu huvi tundma kapo,” ütles Mart Helme konservatiivse rahvaerakonna pressiesindaja vahendusel.

“Kui soovisime oma avalikus kirjas minister Indrek Saare hinnangut Sirbi otsusele avaldada Mikk Pärnitsa eestlust ründav artikkel [“Lühike ülevaade Eestist kui apartheidiriigist”], siis polnud meil illusiooni, et minister kultuurilehe avaldamispoliitika selgesõnaliselt hukka mõistab,” sõnas Helme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles