Ilmarändur müüs maailma nägemiseks oma maja

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmarändur Sheonagh jõudis eile paraadis sõites ka Rakvere teatri parklasse, kus ta oma truud kaherattalist näitas.
Maailmarändur Sheonagh jõudis eile paraadis sõites ka Rakvere teatri parklasse, kus ta oma truud kaherattalist näitas. Foto: Kasper Mäe

Mootorrattal ümber maailma reisiv britt Sheonagh Ravensdale ütles, et on alati armastanud tsiklisõitu. “WIMA kaudu hakkasin umbes 35 aastat tagasi käima rahvusvahelistel kokkutulekutel,” rääkis naine oma reisihuvi algusest. 1987. aastal reisis ta koos ühe teise naisega Indias.

“See oli enne internetti, enne mobiiltelefone,” meenutas rändur naerdes ja lisas, et selleks ajaks oli tema hing lõplikult müüdud reisimisele ja mootorratastele. Pärast seda rändasid naised kuus kuud Lõuna-Ameerikas, aasta ja neli kuud Panamas, kust liiguti edasi Jaapanisse ning veedeti seal kolm kuud. Sheonagh loetles veel hulga riike, mida ta kaherattalisel avastanud on.

“Müüsin oma maja, et seda kõike teha, aga ma ei ole hetkekski kahetsenud. Maailmal on meile nii palju uskumatut pakkuda. Mulle ei ole reisimine enam nii väga maa, vaid inimesed, keda ma kohtan. Püüan alati tutvuda nende kultuuriga ning õppida pisut keelt,” rääkis naine oma hoiakutest, kuid lisas, et eesti keelega ta küll hakkama ei saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles