Nädala kaja: nahksed naised ja ilmavaade

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Martin.
Margus Martin. Foto: Marianne Loorents

Pean tunnistama, et kuigi olen aja jooksul kokku puutunud mootorrataste, paari Vene traktori ning sõidu- ja veoautodega, pole minust siiani saanud mingit tehnikasõpra. Mul ei ole, ülla-ülla, isegi juhiluba.

Ka vormel 1 võidukihutamiste kõige suurema buumi ajal eelistasin erinevalt paljudest sõpradest ja tuttavatest, kes Michael Schumacheri (või Ayrton Senna, Alain Prosti, Kimi Räikköneni) järjekordseid ja lõpuks paduigavatena tundunud sõiduvõite kokku lugesid ning nende saavutustest rõõmu tundsid, teistsuguseid vaba aja veetmise vorme. Näiteks tegelesin kehakultuuriga või lugesin raamatuid.

Samas pean tunnistama, et jutud lõppeval nädalal Lääne-Virumaal viibinud naistsiklisõitjate hordidest kui mingist täiesti erakordsest nähtusest Lääne-Virumaal panid mind küll kõrvu kikitama. Seda eelkõige seetõttu, et rääkijad suutsid asja piisavalt hasartselt serveerida. Kuidas saakski selliseid põnevusest pakatavaid kirjeldusi kalapilguga kuulata? Ikka on ju huvitav teada saada, mida nahksetes sõidujopedes naised endast õigupoolest kujutavad, kust nad tulevad ja kuhu lähevad ning milliseid tõekspidamisi jagavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles