Rakverre rajatakse kaks biometaani tanklat

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla.
Alexela tankla. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Riigile kuuluv sihtasutus keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab 12 biometaani tankimisvõimekusega tankla rajamist kokku 2,23 miljoni euroga. Toetuse abil rajatakse biometaani (CNG) tanklad kümnesse linna. Rakverre ja Jõhvi tuleb koguni kaks biometaani tanklat.

“Tanklate rajamisega üle Eesti suureneb gaasi kui transpordikütuse kasutus, sest paralleelselt biometaaniga pakutakse rajatavates tanklates ka surugaasi. Kui esialgu võib biokütuse pakkumine tanklates olla tagasihoidlik põhjusel, et seda Eestis veel ei toodeta, on prognoos positiivne. Kümne aastaga on võimalik tänu biometaani kasutuselevõtule vähendada fossiilse CO2 õhku paiskamist 16 000 tonni võrra,” rääkis KIK-i energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja.

Rakverre ja Jõhvi rajavad biometaani tankla nii Alexela kui ka Eesti Gaas. Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov ütles, et nemad teevad tankla oma kinnistule Rägavere tee ääres. “Hetkel hindame, et tankla võiks olla valmis järgmise aasta suveks,” lausus Kotov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles