Vaid viiendik uuendas ID-kaardi sertifikaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Juuni lõpuks pidi ligi 500 000 inimest uuendama oma ID-kaardi sertifikaate, riigi infosüsteemi ameti (RIA) andmetel tegi seda vaid viiendik.

RIA pressiesindaja ütles, et juuni viimase nädala jooksul uuendas oma ID-kaardi sertifikaate umbes 100 000 inimest ning uuendamata jäid ligi 400 000 dokumendi sertifikaadid.

Pressiesindaja selgitas, et uuendamist vajasid enne 2014. aasta oktoobrit välja antud dokumentide, näiteks elamisloa- ja digi-ID kaartide sertifikaadid. Samas neil inimestel, kes e-teenuseid ei kasuta, polnud sertifikaate uuendada vaja.

"Nii füüsiline dokument kui ka selle sertifikaadid jäävad kehtima ka siis, kui sertifikaate 1. juuliks ei uuendatud. Dokumendiga saab endiselt teha isikutuvastamise toiminguid, logida sisse e-teenustesse ja anda digiallkirja. Kuid uuendamata sertifikaadid võivad mingil hetkel tulevikus kaasa tuua tõrkeid osa e-teenuste kasutamisel," sõnas pressiesindaja.

RIA-le teadaolevalt võib Google piirata uuendamata sertifikaatide kasutust juba sel sügisel. See tähendab, et e-teenustesse ei pruugi olla võimalik sisse logida, kasutades internetilehitsejat Google Chrome. Selle vältimiseks tuleb kasutada kas mõnda teist veebibrauserit või juhul, kui alternatiivseid veebilehitsejaid ei soovita kasutada, uue kaardi taotlema.

Eelmise aasta märtsist väljastatud isikutunnistused on juba uute sertifikaatidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles