Rakvere linnus avab oma nukuteatri

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütel Otto võitlus põhjakonnaga.
Rüütel Otto võitlus põhjakonnaga. Foto: SA Virumaa Muuseumid

Rakvere linnus avab neljapäeval oma nukuteatri Kirev Kukk. Valminud on nukuteatri lava ja saal 50–70 inimesele ning seal etendub näitemäng "Rüütel Otto seiklused".

“Loo mõtlesime välja koos Raivo Järviga, kes joonistas ka vastava joonistusraamatu, mis müügil saada,” teatas SA Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets. Rüütel Otto (von Wesenberg) seikleb Toolse linnuse all ja päästab truu teenri Hansu ja targa nõu abil siili põhjakonna käest. Sel suvel mängitakse teatritükki kaks korda nädalas, järgmise aasta suvel on nukuteatri etendused iga päev ja Ottol käsil uued seiklused. Teater avatakse neljapäeval kell 14.

Nime panid teatrile linnuses tegutsevad noored palgasõdurid, kes parasjagu arutasid nukuteatrile nime panemist. Samal ajal kires linnuse kukk ja nii tuligi idee ristida nukuteater Kireva Kuke nimega.

Nukuteater kui teatritegemise vorm on pärit keskajast, kus algselt kasutati kiriklikke tekste. Hiljem sai sellest laadalõbustus tavalistele inimestele, millega pilati ühiskondlikku korda või tuntud tegelasi.

Rakvere linnusesse tekkis nukuteatri tegemise idee 2008. aastal. Pereatraktsioonide üle arutanud Ants Leemets koos linnuse juhi Kaidu Tiirikuga tulid mõttele teha nukuteater, kus näitlevad oma töötajad. 2009. aastal sündiski esimene etendus, milleks oli "Saabastega kass", seda mängiti palju ja edukalt. Mängitud on ka "Breemeni linna moosekante" ja Vahvat rätsepat".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles