Kinnisvara soetades jääb maksma talupojamõistus

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lautadest ja sigalatest leviv eriomane lehk on miski, millega peavad seniajani maapiirkondade elanikud arvestama.
Lautadest ja sigalatest leviv eriomane lehk on miski, millega peavad seniajani maapiirkondade elanikud arvestama. Foto: Dmitri Kotjuh

Ostu-müügitehingutest ei pääse meist keegi, samas ei taha ükski inimene osta põrsast kotis. Iseäranis oluline on läbipaistvus kinnisvara soetamise puhul, kus nüansse on rohkelt.

Vajangul maaelu nautimiseks kinnistu soetanud naine oli mures, sest pärast tehingut selgus üks ebameeldiv proosaline seik, mis esialgse plaani täideviimist segama hakkas: maal nimelt haiseb. Ometi polevat müügitehingut vahendanud maakler sellest kõssanudki.

Haisu põhjus on selge – lähedal asub sigala. Kinnistuomaniku mure ja nördimus olid aga tingitud asjaolust, et kui varem võis ebameeldivat lõhna tunda vaid öösiti, siis edaspidi olevat haisuvaba aeg kahanenud pea olematuks ning jube hais sundivat isegi keset päeva nina kinni hoidma. See omakorda pani ta küsima, kas leidub määrust või seadust, mis klientidel kõnealuse probleemi teket ennetada aitaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles