Lääne-Virumaal mürgitati mesilasi keelatud taimekaitsevahendiga

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Vinni vallas hukkunud mesilastelt ja lähiümbruse rapsipõldudelt võetud proovidest tuvastas veterinaar- ja toiduameti labor keelatud taimekaitsevahendi toimeaine dimetoaadi jääke. Kuidas keelatud aine põllule sai, on seni segane.

Inju küla mesinik Maire Valtin ütles, et sai põllumajandusametilt vastuse põldudelt leitud keelatud aine kohta. Samuti tuli vastus tema esitatud teabenõudele, kas taimede ja mesilaste uurimine laborites on akrediteeritud. “Saatsin paberid juristile, et saada selgust, kas need oleks kohtusse minekuks aktsepteeritavad,” lausus Valtin.

Maire Valtini sõnul käis põlde pritsinud põllumees tal külas ja rääkis, et pole laboris tuvastatud keelatud taimekaitsevahendit kasutanud. “Menetlus alles käib ja võibolla selgub, et põllumehel oli enda arvates õige asi, aga vale nimi oli nõu peale kirjutatud,” rääkis mesinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles