Jäneda ootab talupäevadele ja näitab ka brittide sõjatehnikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda talupäevad. Pilt on illustratiivne.
Jäneda talupäevad. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Jäneda võõrustab eeloleval nädalavahetusel igasuviseid talupäevi, pakkudes seekord põllumajandust puudutava kõrval vaatamiseks ka brittide sõjatehnikat.

"Talupäevad on Jänedal toimunud seekord juba 26. aastat järjepanu. Sellega oleme ühe pikema traditsiooniga, katkematult ja samas paigas toimuva suurürituse korraldajaid. Aegade jooksul oleme teinud läbi küll muutusi oma programmis, korraldanud erinevaid konkursse ja võistlusi, jäänud on aga samaks see meeldiv traditsioon ja sõpradega kokkusaamise rõõm,“ ütleb suurürituse korraldaja Enno Must.

29. ja 30. juulil on Jäneda valmis vastu võtma külalisi, keda huvitab uusim põllumajandustehnika, aiataimed ja -kaubad või talutoodang. Tavaks on saanud ka tõuloomade näitused ja konkursid. Kahel talupäeval tutvustavad Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu ja Eesti Lihaveisekasvatajate Selts Eestis kasvatatavaid veisetõuge, Eesti Tõulammaste Aretusühistu aga lambatõuge.

Esimest korda talupäevade ajaloos on talupäevalistel võimalik tutvuda laupäeval Ühendkuningriigi väeüksuse lahingutehnika väljapanekuga. "Kindlasti on rasketehnika huvitavamaks vaatamisväärsuseks tank Challenger 2, mis kaalub ligi 63 tonni ja mille pikkus koos suurtükiga on ligi 12 meetrit," ütles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles