Neeruti mõisa taastaja sattus ehitajate pärast politseiga konflikti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lauljatar Hannah ja tema abikaasa Ander Ild taastavad unikaalset Neeruti mõisakompleksi – üht väljapaistvamat juugendarhitektuuri näidet Eestis. Hiljuti käis politsei mõisas kontrollreidil ja mõisa­rahvale jättis toimunu ebameeldiva meki.

Ildi sõnul teeb asja arusaamatuks see, et võimuorganid sisenesid eravaldusse ilma igasuguse läbiotsimisorderita ja end esitlemata. “Kõige ulmelisemaks teeb olukorra asjaolu, et küsides sisenenud kamba juhilt, mida nad otsivad, tuli vastuseks, et nende “andmetel” töötavad mõisas ukrainlased ja nad soovivad nende dokumente kontrollida – ometigi esitab politsei seda kui “tavalist rutiinkontrolli”,” rääkis Ild.

6. juulil korraldas Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus koostöös tööinspektsiooniga Lääne-Virumaal reidi seadusliku aluseta Eestis viibivate/töötavate isikute avastamiseks ning töötajate registreerimise kohustuse täitmise, töötingimuste ja töötamise seaduslikkuse kontrollimiseks. Reidid olid Rakvere ja Kunda linnas ning Sõmeru ja Kadrina vallas. Üheks kontrollitud objektiks paljude teiste hulgas oli Neeruti mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles