Halduskohus lükkas Andres Jaadla esitatud kaebuse tagasi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tartu halduskohus ei võtnud menetlusse Rakvere linnavolikogu liikme Andres Jaadla kaebust, täpsemalt öeldes vaiet Rakvere linnavolikogu tegevuse üle.

Otsust võib edasi kaevata 15 päeva jooksul.

Jaadla kaebas halduskohtusse Rakvere linnavolikogu otsuse jätta menetlemata tema esitatud vaie, mis puudutas Rakverre rajatavat riigigümnaasiumi.

“Kaebaja on esitanud kohustamisnõude ning soovib, et vastustajat kohustataks läbi vaatama tema poolt esitatud vaiet,” kirjutatakse halduskohtu otsuse põhjenduses. Jaadla soovis, et kohus tunnistaks kehtetuks linnavolikogu otsuse, mille alusel talle vaie tagastati. “Seejuures pole ta aga tähelepanu pööranud asjaolule, et üheks talle antud vastuses välja toodud vaide tagastamise põhjuseks oli asjaolu, et nimetatud otsus pole mitte haldusakt, vaid toiming, mida ei saa üldjuhul iseseisvalt üldse vaidlustada,” põhjendatakse halduskohtu otsuses ja viidatakse mitmele riigikohtu lahendile. “Veel on kaebajal arvestamata jäänud asjaolu, et oma vaides soovis ta selle otsuse kehtetuks tunnistamist. Vastavat nõuet on võimalik esitada vaid haldusakti peale, toimingut ei saa haldusorgan vaideotsusega kehtetuks tunnistada ega ka kohus tühistada.”

Halduskohus viitas, et kaebaja eesmärk on linnavolikogu otsuse kõrvaldamine, mida ei ole aga eelpool nimetatud järeldustel võimalik saavutada. Seepärast lükkaski halduskohus kaebuse täies ulatuses tagasi.

Puhkusel viibiv Rakvere linnavolikogu esimees Toomas Varek ütles, et jääb enda juurde. “Leian, et Jaadla esitatud vaie oli populaarsuse võitmiseks,” sõnas volikogu juht. Vareki sõnul arutati riigigümnaasiumiga seonduvat volikogu kõikides komisjonides ja Jaadlal olid kõik võimalused nendel aruteludel osalemiseks olemas. Samuti arutati asja volikogus, kuid Jaadlat nendel istungitel kohal ei olnud.

Rakvere ekslinnapea, praegune volikogu liige Andres Jaadla ütles, et tegemist ei ole mitte üksikisiku jonniga, vaid põhimõttelise otsusega, kuidas linnavolikogus asju menetletakse. “Mina olen täna eesliinil, kuid minu taga on üle kolmesaja inimese, kes ei ole rahul linnavolikogu menetlusprotsessiga,” sõnas Jaadla. Ta lisas, et istungitel osalemine ei olnud määrava tähtsusega, sest varem oli ta meediast lugenud, et riigigümnaasiumi asukoht on otsustatud.

Jaadla kinnitusel toetusgrupp “Riigigümnaasium Rakvere gümnaasiumisse” jätkab tegevust ja halduskohtu otsus kaevatakse edasi ringkonnakohtusse. “Soovime asja sisulist läbivaatamist,” sõnas Jaadla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles