Haljala kirik tähistab restaureerimistööde ühe etapi lõppu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme tähistab EELK Haljala Püha Mauritiuse kogudus piduliku tänujumalateenistusega restaureerimistööde ühe etapi lõppu. Tööde käigus tehti korda pikihoone põrand, arheoloogiliste kaevamiste käigus tuli välja ka eelmise kiriku vundament ning leidude seas oli ka tuhat aastat vana münt. Väljakaevamistöid juhtinud arheoloog Villu Kadakas paneb leidudest pühapäevaks pikihoonesse üles näituse.

“Tänan väga neid inimesi, kes on olnud minuga koos ning toetanud ka Haljala kiriku restaureerimistöid. Kõik on väga oodatud sel puhul tänujumalateenistusele sel pühapäeval,” ütles koguduse õpetaja Margit Nirgi. Mis puutub edasisse restaureerimisse, siis tuleb õpetaja Nirgi sõnul suunata pilk taeva poole – vaja oleks uut tornikiivrit, sest eelmise sajandi viimasel veerandil taastatud tornikiivrist pudeneb juba vaskplaate.

End paekivifänniks nimetav õpetaja Nirgi on palunud selleks pühapäevaks kunstnik Raili Vinnil kirikusse välja panna ka oma paekivist valmistatud ehted. “Mida kõike võib meie rahvuskivist teha – kirikust kiviaia ja eheteni,” märkis Margit Nirgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles