Kanal 2 ja TV3 programmi enam vabalevis ei näe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Liis Treimann

Kanal 2 ja TV3 programmi alates teisipäevast enam vabalevis ei näe.

Tehnilise järelevalve amet (TJA) tuletab meelde, et telekanalite Kanal 2 ja TV3 otsus vabalevist lahkuda puudutab ainult neid teleperesid, kes on seni võtnud telepilti vastu oma katuse- või toaantenniga ja tasuta Endiselt jäävad antenniga tasuta vastuvõetavaks Eesti telekanalid ETV, ETV2, ETV+ ja Tallinna TV. Kui televaatajal on soov augustist alates ka Kanal 2 ja TV3 vaadata, tuleb liituda mõne teenusepakkujaga.

Kanal 2 jääb ka edaspidi Eesti kõige suurema levialaga MUX1 võrku, senistel tasuta telepilti vastu võtnud klientidel on võimalik enne kanali vabalevist lahkumist ühineda Starman ZuumTV, Viasati või Telia teenustega või valida endale sobiv kaablioperaator.     

Eesti Meedia sisu- ja programmidirektor Hanno Tomberg on öelnud, et kõigil, kellel oli varasemalt võimalik Kanal 2 programmi näha, näevad seda ka edaspidi, kui on valinud endale sobiva operaatorfirma. “Oleme kõikide operaatorite põhipaketis jätkuvalt kättesaadavad ja suudame ka tulevikus pakkuda paremat kvaliteeti HD-pildi näol, mis jõuab praegu vaid tasuliste klientideni,” ütles Tomberg. 

Eesti vaadatuim telekanal Kanal 2 alustab juba septembri alguses sügishooajaga, mis pakub palju uusi saateid, parimat meelelahutust ja seniste hittsaadete ning -sarjade uusi osasid. Levikulude arvelt programmi suunatavad vahendid aitavad toota televaatajaid köitvaid saateid veel rohkem. Lisaks ootavad Kanal 2-s ja Kanal 12-s järgmise aasta veebruaris taliolümpiamängude ülekanded Pyeongchangist, mistõttu soovib telekanal tagada, et kõigil oleks võimalik seda suurt spordipidu näha. 

Juba varem on vabalevist lahkunud Eesti Meedia telekanal Kanal 11, olles seejärel oma vaadatavust pidevalt kasvatanud. 

Eri andmetel vaatab vaid tasuta õhu kaudu levivat telepilti 10–12 protsenti Eesti televaatajatest. Valdav osa Eesti elanikkonnast, ligi 90 protsenti, ostab teenust mõne suurema operaatorfirma, nagu Telia, Starman, STV, Viasat, käest ja neid eesootav muudatus ei puuduta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles