Maavalitsuse töö ülevõtmine on loid

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab manitses eile Sõmerul Lääne-Virumaa omavalitsusjuhte ohjad enda kätte haarama ning mitte ootama, et keegi nende eest otsused ära teeks.
Jaak Aab manitses eile Sõmerul Lääne-Virumaa omavalitsusjuhte ohjad enda kätte haarama ning mitte ootama, et keegi nende eest otsused ära teeks. Foto: Meelis Meilbaum

Riigihalduse minister Jaak Aab rääkis eile Lääne-Virumaa omavalitsusjuhtidega kohtudes, et maavalitsuste kaotamise ja nende ülesannete jagamise protsess sujub, kuid Lääne-Virumaal võiksid lood märksa paremad olla.

Minister tõi esile, et kui teistes maakondades on päris usinalt tegeletud ühistranspordikeskuste loomisega ja maakondlike arenduskeskustega, siis Lääne-Virumaal valitseb vaikus.

“Maakondades, kus arenduskeskuse asutajate hulka ei kuulu omavalitsusliit, tuleb luua uus arenduskeskus ja siis olemasolev sellega liita,” rääkis Jaak Aab. Lääne-Virumaal ongi olukord just selline, kuid uue arenduskeskuse loomisega pole tegeletud. Samas peaks see olema veel tänavu moodustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles