Suvilaomanikke võivad tabada ebameeldivused

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sünoptikud ennustavad järjest soojemaid ilmu ning paljud suvila- või maamaja omanikud valmistuvad rõõmsaks taaskohtumiseks hinnalise ja vajaliku kinnisvaraga. Aga see rõõm võib jääda üürikeseks.

Eeskätt nendel, kes sügisel ei võtnud kuulda politsei soovitusi, mida meedias käiati, ja jätsid hinnalised esemed suvekodusse talvituma.

Kauaoodatud rõõm asendub kiiresti musta mure ja nördimusega, kui avastatakse, et maamaja või suvilat on vahepeal külastanud pikanäpumehed ja üks või teine ese kadunud. Varaste saagiks langenud esemel ei pruugigi olla suurt materiaalset väärtust, küll aga võib see olla seotud omanikule oluliste inimeste või sündmustega.

Ida prefektuur on tänavu registreerinud Lääne-Virumaal seitse suvilavargust. Prefektuuri pressiesindaja Marit Liigi sõnul on suvilatesse sissemurdmiste arv jäänud varasemate aastatega võrreldes samale tasemele.

Kui inimene avastab sissemurdmise, soovitab politsei helistada kohe korravalvurite lühinumbril 110 ja juhtunust teatada. Samuti tuleks püüda säilitada sündmuskoht esialgsel kujul.

Politsei soovitab vara kaitsmisele mõelda sügisel ja suvilast või maamajast lahkudes uksed lukustada ja aknad sulgeda. Et sissemurdjaid huvitavad eeskätt müügikõlblikud esemed, siis väärtuslikke asju ei tohi suvemajja jätta.

Politsei soovitab suvekodusid aeg-ajalt kontrollida. Seda nii suvel kui ka talvel. Paha ei tee koostöö naabritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles