Esimene välireklaam läks aia taha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaevalt oli koos kurikuulsa endise Rakvere linnapea Andres Jaadlaga eelolevateks valimisteks valmistuv Allan Jaakus oma reklaami Rakvere kesklinna üles seadnud, kui sai sel nädalal pärast puhkust tööle tulnud omavalitsuse järelevalveametnikult ettekirjutuse.

Juriidilises mõttes tegi ettekirjutuse linnavalitsus. Selle järelevalveametnik Meelis Salm selgitas, et kesklinna ostukeskuse Tsentrum ette parkimisplatsile pandud reklaamplakat rikkus liiklusseadust ja omavalitsuse määrust, mis puudutab välireklaami paigaldamist.

Salmi sõnul seisnes liiklusseaduse rikkumine selles, et reklaam takistas parklas sõidukeid ja jalakäijaid. Välireklaami puudutav määrus aga sätestab, et linnavalitsusega ei pea kooskõlastama reklaame, mis ei ületa A2 mõõtmeid ehk 594 x 420 millimeetrit. Sellest suuremad reklaamid tuleb määruse järgi kooskõlastada linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles