Lääne-Viru piiri äärde rajatakse salapiirituseveo muuseum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaale Liimala külla rajatakse 580 000 eurot maksev muuseum koos mereteemalise raamatukoguga, mis käsitleb aastatel 1920–1940 käinud ulatuslikku salapiiritusevedu Eesti ja Soome vahel.

“Loodav muuseum räägib salapiirituse vedamise lugu just rannarahva perspektiivist, kuna seda saab käsitleda kahtepidi. Näiteks professor Raimo Pullat oma raamatus “Viinameri” jutustas seda riigi ja võimuesindajate perspektiivist,” rääkis muuseumit haldava ettevõtte Trogar OÜ juhatuse liige Hannes Prits.

Veel rajatakse projekti osana 150-ruutmeetrine lava kontsertide ja etenduste andmiseks ning 15 meetri kõrgune vaatlustorn. “Lava pannakse püsti kontsertide ja etenduste korraldamiseks, see oleks ühest küljest täiesti avatud ja teisest klaasseinaga, et külastajad saaks meretunnetuse kätte, aga samas ei peaks paduvihmas kunsti ja kultuuri nautima,” rääkis Prits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles