Seitsme kuuga hukkus liikluses 28, Lääne-Virumaal kuus inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maanteel Haljala lähistel juhtus 21. märtsi õhtul veidi enne kella seitset raske liiklusõnnetus, kus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus kaks meest.
Tallinna-Narva maanteel Haljala lähistel juhtus 21. märtsi õhtul veidi enne kella seitset raske liiklusõnnetus, kus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus kaks meest. Foto: Meelis Meilbaum

Selle aasta seitsme kuuga hukkus Eestis liikluses 28 inimest, mis on 11 inimest vähem kui mullu samal perioodil. Lääne-Virumaal on sel aastal liikluses elu jätnud kuus inimest. Üks raskemaid liiklusõnnetusi juhtus maakonnas Tallinna–Narva maanteel Haljala lähistel 21. märtsi õhtul veidi enne kella seitset, kui veoki ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus kaks meest. Neljas maakonnas toimunud õnnetuses on elu jätnud üks inimene, kokku on Lääne-Virumaal hukkunutega õnnetusi olnud viis.

"Juuli algas traagiliselt," ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo. "Nädala jooksul sai surma viis inimest. Tervet aastat vaadates hukkus küll 11 inimest vähem kui aasta tagasi. Kuid 28 inimest on jäädavalt läinud ning hõiskamiseks põhjust pole."

Loigo tõi välja, et möödunud kuul polnud päeva, mil kõik liiklejad oleks terveks jäänud. "Kuule tagasi vaadates jäid silma õnnetused, kus jalgrattur oli ainsaks osapooleks. Mitmel korral juhtus õnnetus pärast seda, kui jalgrattaga läks sõitma napsutanud inimene, kes aga juhtimisega hakkama ei saanud. Õnneks keegi väga raskelt viga ei saanud. Aga kui inimene läheb teadlikult napsisena sadulasse või ka autorooli, siis on õnnetus aja küsimus. Arvaku inimesed, mis nad arvavad, kuid alkoholi tarvitanud juht hindab alati võimeid üle,“ rääkis politseinik. Sel aastal on vigastada saanud 99 ratturit.

Jätkuvalt juhtub kõige rohkem õnnetusi sõiduautodega. „Juulis kasvas ka mootorrattaõnnetuste hulk, kuid õnneks keegi surma ei saanud,“ ütles Loigo. Möödunud kuul juhtus 145 inimkannatanuga õnnetust, milles sai viga 25 mootorratturit ja 26 jalgratturit. Tänavu pole hukkunud ainsatki jalg- ega mootorratturit.

Sel aastal oli juuli lõpuks juhtunud 751 liiklusõnnetust, milles sai surma 28 ning viga 926 inimesest. Hukkunutest pea pooled ei kasutanud turvavarustust. Mullu samal perioodil jättis teedel elu 39 inimest.

Seitsme kuuga eemaldati roolist pea 3900 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 1539 kohta alustati kriminaalmenetlust. Alkoholi tarvitanud juhid põhjustasid samal perioodil 74 õnnetust, mille sai surma seitse ja viga 96 inimest.

3152 korral ei kasutanud liiklejad turvavarustust: peamiselt jäeti turvavöö kinnitamata. Kõrvalise tegevuse eest on karistatud pea 1900 inimest, mida mullusega võrreldes on kaks korda rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles