Juba homme: ekstreemsportlaste KeerdTrepp tuuritab Rakveres

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suurima skate-park Rakveres.
Eesti suurima skate-park Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Tuntud Eesti ekstreemsporditähed osalevad ringreisil KeerdTrepp Tuur 2017 skate-parkides üle Eesti. Laupäeval tutvustakse huvilistele rula-, trikiratta- ja tõukerattasõitu Rakvere moodsas skate-pargis.

Tuuril on kavas töötoad, võistlused ja demonstratsioonesinemised, mis toimuvad kõikjal orienteeruvalt kella 13–17. Osavõtt on tasuta.

Publiku ja ekstreemspordisõpradega kohtub igati andekas ja laiahaardeline KeerdTrepp Tuuri tiim, kuhu kuuluvad neli nimekat Eesti oma ala tegijat: suurimatel Eesti võistlustel Simple Session ning Kuldrula silma paistnud rulataja Romario Siimer, maailmas kuulsust koguv Eesti edukaim tõukerattur ja tänavuse MM-i pronks Roomet Säälik, Simple Sessionil edukas ning äsja Kuldrulal teise koha saavutanud BMX-rattur Talis Viirpalu ja tõukerattainstruktor-päevajuht Mikael Parman, kes on tuurile nime andnud menuka YouTube’i kanali KeerdTrepp üks asutajatest.

Tuur on suunatud eelkõige skate-pargi spordialadest huvitatud algajatele ning nende vanematele, ent oodatud on juba ka kogenumad harrastajad. Kohapeal saavad kõik huvilised tuurimeeskonnaga tutvuda, nende oskusi imetleda ning kasulikke nippidega oma trikipagasit täiendada.

Kohalikke sõitjaid ootavad ees lõbusad mõõduvõtud ja võistlused, kus tunnustatakse kõiki osalejaid ja premeeritakse eriti tublisid pingutajaid. Töötubades saavad noored õpetust trikkide tegemiseks, aga ka selle kohta, kuidas hooldada oma sõiduriista, valida vahendeid ja treenida. Jagatakse ka kasulikku teavet treeninguvõimaluste ja -paikade kohta.

KeerdTrepp Tuuri eesmärgiks on noorte ja laste teadlikkuse tõstmine ekstreemspordialade kohta ja anda neile innustust aladega tegelemiseks, ning seda hoolimata soost ja vanusest, rääkis ürituse eestvedaja Mario Kalmre.

“Nüüd, kus rula ja BMX-i pargisõidust on saanud olümpiaalad, millele hakkame esimest korda kaasa elama 2020. aasta Tokyo mängudel, on lõplikult kadumas piir ekstreemspordi ning klassikalise spordi vahel. Tahame tutvustada pealekasvavale põlvkonnale ekstreemspordi võlusid, mõnusid, valusid ning anda neile positiivset ja inspireerivat eeskuju, näidates, et püsivuse ja sihikindlusega on võimalik palju põnevat saavutada ning unistusi täita. Samas kasutame ka võimalust, et tutvustada turvanõudeid ning anda praktilisi nõuandeid, jagada uutele tulijatele väärt soovitusi ja kogemusi juba kogenud tegijatelt,” kõneles Kalmre.

Lisaks tuntud sõitjatele toob tuur skate-parkidesse ka midagi püsivamat – igasse toimumiskohta jääb päevasest möllust mälestuseks üks uus pargiobstaakel, millel kõik alustavad ja juba kogenud trikitajad saavad tulevikus oma oskusi lihvida.

KeerdTrepp kanal YouTube’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles