Kolumn: appi, juba kool!

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kaljuvee
Kristel Kaljuvee Foto: Meelis Meilbaum

Kas teate, milline oli juulikuu keskmine temperatuur Eestis? 15,7 kraadi! Suvesüdamekuu rühkis hoogsalt kõigi aegade külmarekordi poole. Õnneks jäi rekord seekord püstitamata, aga ahastuse tase eestlase hinges tõusis küll ohtlikult kõrgele – kas enam ei tulegi päris õiget suvekuuma? Mitte kunagi? Paistab, et USA president Trump teeb selle nimel küll kõvasti tööd.

Aga olgu suvi kui külm tahes, suvi on ikkagi suvi. See tähendab roheliste lehtede taustal sinetavaid mustikaid ja sambla sisse mähkunud kukeseeni, karget sinihalli merevett ja soojast vihmast puhtaks uhutud maa lõhna. Ent eelkõige vabadust, sest isegi kui sul ei ole võimalik suvel puhata, tundub kõik kuidagi kergem ja helgem küll.

Nii et suur oli minu üllatus, kui keset seda idülli vaatasid mulle toidupoes esimese asjana vastu euroalustele korralikult ritta seatud koolitarbed. Juulis! See pilt tekitas hetkeks tunde, nagu oleks keegi mu kõri ümber heinapallinööri sidunud ja seda nüüd tulise tuhinaga sikutanud. Muidugi lahtus see tunne kohe, sest meenus, et mul ei lähe enam joonelisi-ruudulisi vihikuid tarvis, ja õnneks pole mul ka rüblikuid, kellele neid soetama peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles