Eesti korvpallinoored jäid A-divisjoni ukse taha

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Saaremäel.
Sten Saaremäel. Foto: fiba

Tallinnas laupäeval peetud Euroopa kuni 18-aastaste noormeeste korvpallimeistrivõistluste B-divisjoni turniiri poolfinaalis kaotas Eesti 61:75 Suurbritanniale ning ei pääsenud tulevaks aastaks kontinendi 16 tugevama hulka.

Et poolfinaalmängu kaotus kohta A-divisjonis püüda ei lase, sai selgeks pärast seda, kui Läti noored jäid Tšehhimaa pinnal praegu jätkuval EM-i A-divisjoni turniiril kahe viimase hulka.

Et lätlased võõrustavad tuleval aastal ise eliitseltskonna jõuproovi, ei pea nad oma kohta A-divisjonis loovutama. Ühtlasi edutatakse madalamast, B-divisjonist kolme asemel kaks paremat meeskonda.

Ühtlasi tähendab see, et pühapäevasel kolmanda-neljanda koha matšil ei ole eestlaste jaoks kodusel jõuproovil enam erilist kaalu.   

Reedel mängitud veerandfinaalis alistas Eesti koondis võitluslikus matšis 68:63 Poola.

Riigi koondist juhendab peatreenerina väikemaarjalane Vaido Rego ja mängijatena kuuluvad selle koosseisu Erki Kuhi Rakverest ning Sten Saaremäel Väike-Maarjast.

Koduse EM-i pühapäevases pronksimatšis on Eesti vastaseks kas eakaaslased Horvaatiast või Iisraelist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles