USA ründelennukid harjutavad maandumist

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründelennuk A-10.
Ründelennuk A-10. Foto: Internet

Neljapäeval harjutavad kümme USA Marylandi rahvuskaardi lennuüksuse A-10-tüüpi ründelennukit maandumist ja õhkutõusmist Jägala-Käravete maantee (maantee nr 13) laiendusel. Maanteelõik suletakse liiklusele ajavahemikus kella 8-17.

Operatiivsõidukitele ning kohalike elanike sõidukitele tagatakse võimalusel läbipääs. Ka ühistranspordile on tagatud läbipääs, kuigi võib esineda viivitusi. Ülejäänud sõidukitele korraldatakse ümbersõit.

Harjutuse ohutuse ja julgeoleku tagamiseks rajatakse maanteelaienduse ümber ajutine ohuala, kuhu kõrvalistel isikutel pole lubatud siseneda.

Õppus algab NATO lahingugrupi kaitseväelaste kopteridessandi harjutusega Jägala-Käravete maantee laiendusele, ründelennukid A-10 saabuvad Ämari lennubaasist ning pärast maandumisharjutuste sooritamist suunduvad sinna tagasi. Ämari lennubaasis viiakse samal ajal läbi ka USA Marylandi rahvuskaardi ja Eesti kaitseväe ühine küberkaitseõppus Baltic Jungle.

Maapealsete sihtmärkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud oma manööverdusvõime ning madalalt ja aeglaselt lendamise võime poolest. Samuti on lennuk tuntud oma pardarelvade täpsuse poolest. Kuigi lennuk A-10 võeti Ameerika ühendriikides kasutusele juba 1977. aastal, on see tänu oma võimekusele ja moderniseerimistele kasutusel praeguseni.

Juhul kui ilmastikutingimused ei luba harjutust 10. augustil läbi viia, harjutatakse maanteele maandumist ja sealt õhkutõusmist 11. augustil. Ka siis on Jägala-Käravete maantee laiendus liiklusele harjutuse ajal suletud. Jooksvat infot maandumise kohta leiab Tallinna USA saatkonna Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles