Kaitseministeerium tunneb huvi Rabasaare küla maade vastu

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeerium saatis Tapa vallale kirja, et taotleb pärast vallavalitsuse ja osaühingu Ohutus vahelise rendilepingu lõppemist või lõpetamist riigile Rabasaare külas asuvat maaüksust, mille ligikaudseks pindalaks on seitse hektarit.

Kaitseministeerium soovib maad seetõttu, et see on vajalik kaitseväe polügooni ümbritsevas riigimetsas alalise riigikaitseväljaõppe korraldamiseks.

“Tõepoolest on kaitseministeerium taotlenud maareformi seaduse alusel Tapa vallavalitsuselt Rabasaare külas asuva maaüksuse riigi omandisse jätmist. Nimelt jääb see ala kaitseväe keskpolügooni laiendatud ohualade sisse, sõjalise väljaõppe läbiviimise ajal võib tekkida vajadus see ala ohutuse tagamiseks kõrvalistele isikutele sulgeda,” rääkis kaitseministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni osakonna asejuhataja Andres Sang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles