Huljal süttisid viljakuivati gaasimahutid, tules hävis üheksa sõiduautot (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal süttisid Huljal Vandu teel gaasimahutid. Teade selle kohta jõudis päästeametisse kell 11.36.

Süttinud oli kaks gaasimahutit, neist üks kahetonnine, teine kaheksatonnine. Lisaks põleb üks kõrvalhoone, milles on 20 tonni diislikütust.

Esialgsel vaatlusel on gaasipõleng praeguseks juba kustumas.

Kohal on neli politseiautot. Kedagi ei lasta lähemale kui pool kilomeetrit. Kustutustööd käivad.

Sündmuskohal viibiv Aru Põllumajanduse OÜ tegevjuht Andres Lindam ei osanud öelda, millest põleng alguse võis saada. Tema sõnul olid mahutid renditud selleks, et viia kuivati üle gaasküttele. Ka kahjusummat ei osanud ta praegu öelda, küll aga avaldas tegevjuht lootust, et kuivati saadakse uuesti tööle.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles, et põlengus hävis kaheksa sõiduautot ja üks sõiduauto sai kuumakahjustusi.

Virumaa Teataja andmeil oli ühes sõiduautos suurem summa sularaha ja väärtasju.

Üks autoomanik Robi kõneles, et praegu ta sündmuskohal ei viibi ega oska öelda, kas ka tema auto on hävinud või kahjustada saanud.

Nüüd asusid päästjad diislipõlengut vahuga katma. Jevgenia Parve sõnul olid sündmuskohal kõik Lääne-Virumaa ressursid, lisaks Iisaku, Narva, Jõhvi ja Kohtla-Järve komando.

Aru Põllumajanduse OÜ territooriumil olnud gaasimahutid kannavad ettevõtte Kodugaas logosid. Nüüd Airok OÜ nime all tegutseva ettevõtte tootmisjuht Allar Teppart ei soostunud kommenteerima, kas süttinud gaasimahutid olid renditud just nende ettevõttelt. Küsimusele, mis võis gaasimahutite plahvatuse põhjustada, vastas tootmisjuht, et "laseme inspektoril tööd teha". Ka lisas ta, et nende inimene on juba sündmuskohal.

Tulekahjust teadis tootmisjuht täpselt niipalju, kui raadiouudistest kuulnud oli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles