USA ründelennukid A-10 maandusid Jägala-Käravete maanteele

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul alustasid Jägala-Käravete maantee laiendusel maandumis- ja õhkutõusmisharjutust Ameerika ühendriikide ründelennukid A-10.

Teist korda peetava õppuse eesmärk on harjutada maandumist ja õhkutõusmist ettevalmistamata lennuväljal. Õppus algas NATO lahingugrupi kaitseväelaste kopteridessandi harjutusega, mille käigus maandusid Jägala-Käravete maantee laiendusele Ühendkuningriigi kaitseväelasi transportivad USA helikopterid UH-64 Black Hawk ja CH-47 Chinook.

Ründelennukite harjutus kestab täna kelal 17-ni, peale mida avatakse õppuse ajaks suletud teelõik taas liiklusele.

Maantee laienduse näol on tegemist nõukogude ajal rajatud reservlennuväljaga, mida saab maandumisrajana kasutada praegugi. Ründelennukid A-10 saabusid Ämari lennubaasist ning pärast maandumisharjutuste sooritamist suundusid sinna tagasi. Ämari lennubaasis viiakse samal ajal läbi ka USA Marylandi rahvuskaardi ja Eesti kaitseväe ühine küberkaitseõppus Baltic Jungle.

16. ja 17. augustil harjutavad USA Marylandi rahvuskaardi lennuüksuse koosseisu kuuluvad ründelennukid A-10 Saaremaal koostööd Kaitseliidu Saaremaa malevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles