Tapa vaksal ärkab päevaks elule

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa raudteejaam.
Tapa raudteejaam. Foto: Meelis Meilbaum

Reedel korraldavad aktiivsed noored Tapalt pärit TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Ade Pihti eestvedamisel ürituse “Tapa rongijaama elluärkamine”. Eesmärk on näidata jaamahoone ruume sellistena, nagu need on, luues samas üheks päevaks vaksalis 1980. aastate meeleolu.

Ettevõtmisele on oodatud kõik huvilised, nii noored ja mujalt tulijad, kui need, kes on mingil moel Tapa jaamahoonega kokku puutunud, kas seal töötades või seda külastades, kui jaamahoone veel avatud oli.

"Kogukondliku sündmuse raames soovin anda külastajatele võimaluse meenutada Tapa rongijaama selle hiilgeajal. Praegu koorub vaksali seintelt värv, aga selle alt on hoolikal vaatamisel näha mustreid, mis aitab ette kujutada või meenutada mineviku mälupilte. Samuti on soov üldiselt juhtida tähelepanu sellele arhitektuuriväärtuslikule hoonele, et ka teiste samalaadsete kultuuriväärtuslike objektidega võetaks ette midagi asjalikku," ütles sündmuse peakorraldaja Ade Piht.

Tutvuda saab ajaloolise näitusega, maitsta nostalgilisi roogasid, mida kunagi jaamahoones pakutud, ning nautida mitmekülgset meelelahutusprogrammi.

Päeva jooksul saab osa võtta ekskursioonidest jaamahoone tagatubadesse, mida korraldab viimane Tapa vaksaliülem Nikolai Albert. Temalt kuuleb huvitavaid raudteejaamaga seotud mälestusi, näiteks sellest, kuidas  jaamahoonet külastas president Lennart Meri.

Õhtutundidel saavad rongijaama elluärkamisel osalejad nautida vene romansse ja tantsida diskol lintmakilt lastava retromuusika saatel. Vaksalis kõlavad veel viisid noorteansamblilt Kummardus Georg Otsale ning tantsuks mängib Tapalt pärit Toomas Kralli bänd In Mood. Väljaspool jaamahoonet toimub müstiline ööorienteerumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles