Galerii: vaata, mis toimub Tapa vaksalis

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Terve tänase päeva ning homme varastel hommikutundidel on Tapa vaksal avatud kõigile huvilistele ning seal saab kogeda 1980. aastate õhustikku.

Juba hommikul, kui jaamahoone uksed avati ning joodi hommikukohvi koos vallavanemaga, oli jaamahoonesse kogunenud suur hulk rahvast.

Üritust “Tapa rongijaama elluärkamine” korraldavad aktiivsed noored Tapalt pärit TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Ade Pihti eestvedamisel. Eesmärk on näidata jaamahoone ruume sellistena, nagu need on, luues samas üheks päevaks vaksalis rongijaama hiilgeaja meeleolu.

Noored on tõepoolest ka palju vaeva näinud: vaksali ooteruumi on paigutatud pingid ja palm, sisustatud tööruumid ja punanurk, kohvik näeb välja üsna nagu aastakümneid tagasi ning tutvuda saab inimeste  mälestustega raudteejaamast.

Tutvuda saab ajaloolise näitusega, maitsta nostalgilisi roogasid, mida kunagi jaamahoones pakutud, ning nautida mitmekülgset meelelahutusprogrammi.

Päeva jooksul saab osa võtta ekskursioonidest jaamahoone tagatubadesse.

Õhtutundidel saavad rongijaama elluärkamisel osalejad nautida vene romansse ja tantsida diskol lintmakilt lastava retromuusika saatel. Vaksalis kõlavad veel viisid noorteansamblilt Kummardus Georg Otsale ning tantsuks mängib Tapalt pärit Toomas Kralli bänd In Mood. Väljaspool jaamahoonet toimub müstiline ööorienteerumine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles