Võimas hetk Viru Folgil seitsme aasta eest: raju rebis lavalt katuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmateenistus andis täna hoiatuse, et mitmel pool üle Eesti on oodata äikest, millega kaasnevad tugevad vihmahood. Tuulepuhangud võivad ulatuda 20-25 meetrini sekundis, kohati ei ole välistatud, et tekib tromb. Viru Folgi austajad mäletavad seitsme aasta tagust aega, kui torm hakkas niimoodi möllama, et pühapäevane esineja Haydamaky oli saanud esitada vaid paar lugu, kui raju kontserdile lõpu tegi. Tuul rebis lavalt tookord lausa katuse.

Viru Folgi pressiesindaja Tuuli Potik meenutas, et päeval õhk ei liikunud. Laval oli viimane esineja, kui torm hakkas mere poolt rannakülasse jõudma. „Torm tuli nii järsku, keegi oleks nagu merelt kardina tõmmanud. Meil oli mitu alust merel, need jõudsid vaevu kaldale tagasi,“ rääkis Potik.

Ta mäletab, et Haydamaky laulja ei tahtnud lavalt alla tulla, aga järgmisel hetkel juhtus midagi tõeliselt hullu: pealava katus lendas minema. „Õnneks teisele poole inimesi.“ Potik iseloomustas seitsme aasta taguseid sündmusi kui tõelist kaost. Kuna laval oli viimane esineja, katkestati üritus. Sama bändiga alustati folgipidu aasta pärast, siis andis kollektiiv juba täispikkuses kontserdi.

Tol ööl jäi Tuuli Potik Käsmu. Mobiilside puudus, nii et ta tundis end maailmast ära lõigatuna. Teed olid mahalangenud puid täis, nii et vaevu sai Käsmust lahkuda.

Tookordne torm tegi kõige rohkem laastamistööd Väike-Maarjas, kus viis kirikult ja mitmelt elumajalt katuse, langetas puid ja tegi muudki kahju.

Vaata videost Haydamaky esinemist seitsme aasta tagusel Viru Folgil.

<

>

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles