Torm räsis korralikult: päästjad aitasid hädasolijaid 30 korral

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm. Foto on illustratiivne.
Torm. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Laupäeval möllanud äikesetorm tõi päästeametile tublisti tööd. Ida päästekeskusest öeldi, et eile kella 20-st kuni täna varahommikul kella 3-ni said päästjad maakonnas 30 väljakutset. Seda on võrreldes tavapärase nädalavahetusega palju. Peamiselt oli tegemist sõiduteele ja elektriliinidesse langenud puudega.

Päästjad pidid likvideerima ohu ja puhastama teed oksarisust ja elektrijuhtmetest.

Paaril korral tekitas välgutabamus ka tulekahju.

Tapa vallas viis tormituul ära maja katuse, aga omanik sai keerulise olukorra lahendatud ning päästjate abi ei vajatud.

Inimvigastusega õnnetusi tormiööl ei juhtunud.

Päästeameti pressiesindaja sõnutsi oli ohtrasti väljakutseid Lääne-Virumaalt, naabermaakonnas Ida-Virumaal neid ei olnud.

Merepäästejuhtumeid Lääne-Virumaa piirkonnas ei olnud.

Enamuses eemaldasid päästjad sõiduteele langenud puid Kadrina, Tapa, Vihula, Rakke, Laekvere ja Viru-Nigula vallas. 

Laupäeval kell 21.05 teatati häirekeskusele, et Tapa vallas Linnape külas välk lõi sisse. Päästjate sündmuskohale jõudes oli tuba suitsu täis. Päästjad võtsid seina lahti ja kustutasid ühe ruutmeetri ulatuses põlenud seina. Inimesed vigastada ei saanud. Tulekahju kustutati kella 22.19ks.

12. augustil teatati häirekeskusele, et Laekvere vallas Paasvere külas Pähklamäe teel äikesetormi tõttu on põlema läinud ning maha kukkunud kõrgpingeliin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles