Rukkikuningas lõikab homme esimese vihu

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkikuningas Hans Kruusamägi külvab vilja põllule.
Rukkikuningas Hans Kruusamägi külvab vilja põllule. Foto: Marianne Loorents

Teisipäeva keskpäeval korraldavad Eesti Rukki Selts ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda rukkimaarjapäeva piduliku rukkilõikuse Simunas.

Ühiselt tehakse rongkäik Eesti ühele suuremale rukkipõllule, kus sõna võtavad president Arnold Rüütel, rukkikuningas Hans Kruusamägi, põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus ja teised.

Seejärel kuulatakse jutte ajaloolistest rukkilõikustöödest ning igaühel on võimalus teha ise rukkivihke. Rukkihakkide salus austatakse “Sangaste” rukki kasvatajaid. Lisaks tutvustatakse nüüdisaegset viljakoristustehnikat.

Teatavasti algatas Eesti Rukki Selts mullu Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud ülemaalise liikumise “100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!”. Põllumehed tulid selle aktsiooniga kenasti kaasa ja kokku külvati üle Eesti 134 rukkipõldu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles